Buna tuturor!
Stiu ca sunt off topic, dar profit de faptul ca si Hipopas si-a prezentat noii caluti.
Sunt si eu plecata la aceiasi herghelie ca si Darty atat pentru cursul de selarie cat si pentru a-mi cumpara un cal.
A fost o alegere dificila. E putin spus dificila. A fost o alegere extrem de grea. Am venit la herghelie cu gandul si banii pentru un aramasar blond, frumos si nebun pe care Darty il are la suflet inca din aprilie. Dar domnii de la herghelie l-au scos de la vanzare si l-au introdus la sport si agrement asa ca l-am pierdut.
Apoi am vazut un frate de al armasarului blond. Acesta este murg inchis, inalt si frumos. Insa este primul cal pe care il vad ce prefera sa se sugrume la stanoaga decat sa accepte fraul. Baietii din grajd se laudau ca i-au facut dresajul, ca da fara probleme fiecare picior, ca l-au pus la caruta si au pus si saua pe el. Eu una am vazut un armasar imens care murea de frica. Imi plac provocarile, dar un cal atat de spriat este prea mult pentru mine si are nevoie de luni intregi de ingrijiri ca sa mai poti scoate ceva din el.
Renuntand la armasarul acesta, am fost sa vad restul cailor de vanzare. Cu tristete si cu durere in suflet pot spune ca mai bine de jumatate din animalele pe care le-am vazut sunt potrivite doar pentru salam. Atatea defecte de aplomb si defecte la picioare intr-un singur loc nu am vazut niciodata. Unghii crescute in exces, coate de vaca, picioare in O, deschise sau inchise, piepturi nedezvoltate, aproape inexistente. Cu chiu cu vai am gasit cateva exemplare mai bune si le-am pus deoparte. Pana la urma trebuia sa aleg intre doua iepe ce mi-au placut iar una dintre ele s-a dezlegat si a fugit la pasune. Asa ca iapa m-a ales pe mine

. Trebuie sa mentionez si faptul ca iapa + transportul 400 km a costat cat armasarul blond fara transport, deci a fost foarte ieftina.
Este shagya arab, din linia Hadban, mama Dahoman, murg. Are capul micut si simpatic, e slabuta si mai trebuie sa puna pe ea destul de bine, dar nu a intrat niciodata in dresaj, nu a vazut frau, sea, bici, caruta sau bataie. Iar acesta este cel mai mare avantaj pe care il are.
Astazi baietii de la cursul de potcovarie au vrut sa ii curete picoarele dar a fost o distractie de zile mari. Cand s-a vazut brusc inconjurata de multa lume, aparate foto, clesti, pile si mai stiu eu ce, s-a speriat cumplit. Nu a incercat sa muste sau sa loveasca dar s-a ferit in toate directiile in care a gasit un pic de loc liber, inclusiv in sus, ceea ce nu a fost prea placut. Nici macar la profesorul din marea britanie nu a stat. Trebuie sa mentionez ca nu am acceptat nici o metoda empirica de a face calul sa stea propusa de potcovarul hergheliei ( funii, pipa in nas, pipa in ureche etc)
Am de gand sa o dresez fara zabala si sa nu o potcovesc decat daca este absoluta nevoie. Acum cateva zile am inceput miscarea cu ea in padocul rotund.
V-am pus cateva poze si sper sa va placa.